Ann Steiner, gästföreläsare

Ann forskar kring barnlitteratur och särskilt barnboksmarknaden. Hon undervisar i förlags- och bokmarknadskunskap vid Lunds universitet samt i litteraturvetenskap med inriktning mot litteratursociologi. Hon är framför allt intresserad av 1900-talets och samtidens litteratur, bokmarknad, läskultur och den digitala teknikens betydelse för litteraturen. Läs mer om Anns föreläsning här.

Foto: privat

Kajsa Bäckius
Kajsa är bibliotekarie på Sbi. Hon har tidigare jobbat på folkbibliotek, bland annat som barnbibliotekarie i Järfälla.

Kajsa har föreläst vid tidigare Bokprovningar om bland annat dystopiernas form och innehåll samt normer och inkludering.

Sofia Gydemo
Sofia är bibliotekarie på Sbi. Hon har suttit i juryn för Augustpriset, arbetat med urval för Barnbokskatalogen, skrivit för New Swedish Books för Kulturrådet, ansvarat för bokbloggen Flaskposten och arbetat som projektledare för Bokjuryn.

Sofia ansvarar för insamlingen av barn- och ungdomsböcker och har tidigare år presenterat statistik över bokutgivningen och föreläst om övergripande teman.

Hanna Liljeqvist
Hanna Liljeqvist foto: sbi
Hanna är vikarierande bibliotekarie på Sbi. Hon är litteraturvetare med dagboksromanen och bokserier som särskilda intresseområden. Vid förra Bokprovningen tittade Hanna särskilt på dagboksromanen i 2016 års utgivning av barn- och ungdomsböcker.

Hanna ger statistikföreläsningen i Malmö och Göteborg.

Karin Mossed
Karin är bibliotekarie på Sbi. Hon har varvat arbete på bibliotek med andra uppdrag i bokbranschen. Under tre år var hon delägare i och förläggare på bokförlaget X Publishing.

Karin har tidigare föreläst på Bokprovningen om sociala skillnader och senast om religion i barn- och ungdomslitteraturen under rubriken "Religion och mytologi".

Åsa Warnqvist

Åsa är forskningsledare på Sbi och fil.dr. i litteraturvetenskap med särskilt intresse för barn- och ungdomslitteratur och litteratursociologi. Hennes forskning har bland annat rört den svenska barnboksmarknaden, normkritiska perspektiv och den kanadensiska författaren L. M. Montgomerys författarskap.
 

Foto samtliga Sbi: Eva Dalin

 

 Svenska barnboksinstitutet Växel 08-54 54 20 50 info@sbi.kb.se >> Öppettider
Odengatan 61 Bibliotek 08-54 54 20 60 biblioteket@sbi.kb.se
113 22 Stockholm